Her kan du betale med Forbrugsforeningen Her kan du betale med Forbrugsforeningen

Uldgalleriet Garnbutik Nordsjælland Isager Camarose Hjelholt Filcolana Pascuali
Tilbage til webshop

Rauma Garn - Passion for Garn siden 1927


Opdag Rauma garn: Lokal, bæredygtig produktion og strikketraditioner

Rauma garn har i mere end 90 år været en førende garnproducent i Norge, beliggende blandt de majestætiske fjelde og den smukke fjord. Deres passion brænder for lokal og bæredygtig produktion, strikketraditioner og historieformidling.

Rauma garn er stolt af at være en af de få uldfabrikker, der stadig producerer norsk uldgarn i Norge. Deres garnkvaliteter er blevet en favorit blandt mere end 300 garnbutikker både i og uden for Norges grænser. I deres omfattende sortiment finder du eksklusive kvaliteter som Vams, Finull og Fivel, lavet af den fineste norske uld.  Uanset hvilket projekt du har i tankerne, er vi sikre på, at du vil finde et Rauma garn, der passer perfekt til dine behov.

Den norske uld, som Rauma garn bruger, er noget helt specielt. Den er kendt for sin spændstighed og elasticitet, og når den spindes til garn, bliver den let og luftig. Tøjet, der skabes med Raumas garn, har den perfekte balance mellem funktionalitet og komfort - let, varmt og holdbart.

Men det er ikke kun garnets kvaliteter, der gør Rauma unikke. Rauma garn går foran, når det kommer til bæredygtighed. Produktionen af norsk uld overgår konventionel bæredygtighedstænkning og minimerer miljøpåvirkningen i hele produktets livscyklus. Ulden, de bruger, er Svanemærket.

Rauma garn er mere end bare garn. Det er historie, tradition og kvalitet. Rauma er stolte af deres arv og evne til at levere garnkvaliteter, der får dine kreationer til at skinne.


Rauma Garns historie

Rauma garns historie begyndte for næsten 100 år siden, da den 25-årige Erling Digernes overtog driften af ​​en lille uldfabrik i en havneby ved Veblungsnes i Rauma. Dengang havde fabrikken kun tre ansatte og brugte meget simple maskiner, som krævede meget manuelt arbejde. I dag bliver virksomheden drevet af tredje generation af Digernes.

Siden starten har der været store forandringer på fabrikken i Veblungsnes. Nybygninger og maskiner er blevet tilføjet, men man kan stadig se spor af virksomhedens tidligere udseende og måde at arbejde på. Rauma garn er i dag stadig en familievirksomhed, der har bevaret sin historie og traditioner.