En Farverig Verden - Plantefarvning

275,00 kr.
Varenummer: 9788799867806

Af Anne Støvlbæk & Louise Scheide Jensen

Plantefarvningen er et håndværk der ikke har ændret sig meget, siden fortidens farvere rørte i gryderne. Dog har det ry for at være vanskeligt, og at gode resultater kræver flere års erfaring - men sådan behøver det ikke at være.
I denne bog tages der udgangspunkt i egne erfaringer, hvilke metoder er stadig anvendelige, og hvordan opnår man et godt og holdbart resultat.

I G-ulds plantefarvningsbog tages der udgangspunkt i egne erfaringer, historisk viden, hvilke metoder er stadig anvendelige, og hvordan opnår man et godt og holdbart resultat. God for nybegyndere.

Efter indledningen, der kort beskriver plantefarvningens historie, forklares det, hvordan man kan spore farvede tekstiler helt tilbage til den tidlige jernalder. Derefter følger et afsnit om, hvordan man selv kommer i gang med at farve, og hvilke regler man skal følge, hvis man vil indsamle materialer i naturen.

Der er vejledninger til hvordan man anvender både tørrede og friske materialer til indfarvningen. En oversigt viser, hvilke materialer, der kan indsamles i den danske natur, men også hvilke materialer, det er mulige at købe sig til. Der er anvisning på, hvad det vil sige at bejdse, altså forberede tekstilerne, så farverne forbliver i materialet, og hvilke redskaber, der skal anvendes gennem hele farveprocessen. Afslutningsvis findes litteraturliste til videre inspiration

Sider: 160, Indbundet

Antal
1
Tilføj til kurv